Sluiting Vaarseizoen 2023

6-12-2023 · Max - Bootsman Walrus 362
De verkenners staan op de zandvlakte van de Heijde in bergen op zoom na afloop van een spel van sluiting vaarseizoenDe verkenners staan op de zandvlakte van de Heijde in bergen op zoom na afloop van een spel van sluiting vaarseizoen

Een paar weken geleden heb ik samen met een paar andere bootslieden de opdracht gekregen voor het organiseren van een sluiting vaarseizoen. Persoonlijk vind ik het vaarseizoen natuurlijk het allerleukst van de zeeverkenners, maar aan al het leuke komt een einde. Doormiddel van deze afsluiting beginnen we aan een super leuk winterseizoen. Na een tijdje nadenken waren we er uit ¨KD back in time¨, dat is uiteindelijk het thema van deze dag geworden, deze dag stond helemaal in het thema van de geschiedenis van onze club. Met als hoofdpunt onze tweemaster, de Karel Doorman. Jammer genoeg staat ze al een tijdje op de kant en leuk het ons een goed idee om hier de rode draad omheen te bouwen.

De dag zelf

We zijn de dag begonnen op het clubhuis, waar we de vlag hebben gehesen en de verhaallijn van het spel uitgelegd. Vanaf hier zijn we met z’n allen vertrokken naar de waterschans, hier hebben we allerlei verschillende soorten spellen gespeeld, met deze spellen kon je onderdelen van de Karel Doorman winnen, zelf heb ik het spel eierloop begeleid en de teams hebben het allemaal super gedaan. In dit spel moesten beide teams een estafette doen, de loper had een ei op een lepel liggen en moest hier mee een parcours afleggen. Maar er was nog veel meer te doen! Van een quiz tot een eigen lied schrijven, na afloop van het ochtendspel zijn we weer met z’n allen op de fiets gestapt. Vanuit de waterschans zijn we naar Kiek in d’n pot geweest om hier nog een beetje uit te rusten en te lunchen. Genoeg gerust! We zijn vervolgens met z’n allen weer naar zwembad de Schelp gefietst. Het reddend zwemmen is weer begonnen! Na een uur heerlijk te hebben gezwommen, hebben we de dag afgemaakt met het middagprogramma. We zijn met heel de groep richting het appeltje in Bergen op Zoom gefietst, hier hebben we nog een paar spellen gespeeld, na een tijdje gerust te hebben op de heide zijn we begonnen. Eerst een paar rondes levend stratego, en om af te ronden een smokkelspel. Na afloop hebben we met de hele groep afgesloten, een ontzettend leuke dag! Op naar de volgende leuke activiteit… De berentocht!


De berentocht

De afgelopen weken hebben we ons er ontzettend op voorbereid, alles wordt alweer uitgedacht, de berentocht is een tocht die we eens per jaar eind december lopen, de tocht zelf duurt 25 km (als alle opdrachten goed worden gemaakt). Ook hier hebben we ontzettend veel zin in, traditie is dat we de zondag na de berentocht altijd de kerstviering hebben, hier kijken we de jaarfilm. Om terug te blikken op alle leuke momenten die we beleefd hebben.


Meer artikelen