Schipperspraatje ZVM

31-10-2023 · Megan Moerings
Megan Moerings links als jonge verkenner en rechts als schipper van de zeeverkenners meisjes Karel Doorman uit Bergen op ZoomMegan Moerings links als jonge verkenner en rechts als schipper van de zeeverkenners meisjes Karel Doorman uit Bergen op Zoom

Hallo allemaal,


Of ik een stukje wilde schrijven voor in de Wervelwind? Vanaf jongs af aan ben ik al betrokken bij de zeeverkenners. Als klein meisje van 10 kwam ik terecht in de 222 met Lenneke als bootsman. Vaak werd er gezegd dat ik een wat grote mond had. En heb ik van jongs af aan al kennis mogen maken met de uitdrukking 'kopspoeling' en 'lijfspoeling'.

Ik weet nog goed dat de examens mij niet altijd even makkelijk af gingen, vaak mocht ik ze nog een keer overdoen bij de her examens in de herfst. Een keer was het zelfs zo erg dat ik samen met Quinty niet op mocht voor mijn theorie examen van de leiding, maar dit was als reden dat ik stiekem had zitten spieken bij mijn buurvrouw. Op school kreeg ik dat toen de tijd nog wel eens voor elkaar, maar op de zeeverkenners niet hoor. Maar dat wil gelukkig niks zeggen, want kijk waar ik nu sta.

Na 8 jaar bij de verkenners werd ik gevraagd voor de dolfijnenleiding. Dit was een erg leuk jaar, en met veel energie mocht ik al een beetje van het leiding zijn ervaren. Maar de meisjes speltak kon ik toch niet langer als een jaar missen. Ik mocht de ontgroening doen bij de meiden organiseren, en ´s avonds in de feesttent kwam de vraag of ik mij wilde gaan inzetten als meisjesleiding. Dit samen met Renee en Quinty. Dat half jaar kon ik de zeeverkenners soms ook wel eens beschouwen als een full time baan, haha. Na de berentocht waren we uiteindelijk met 5. En na 4 jaar stuurman bij de meisjes vroeg Renee mij of ik haar stokje als schipper over wilde nemen, mijn eerste antwoord was gelijk 'nee'. Zo spannend dat ik het vond, uiteindelijk na heel veel telefoontjes en gesprekken toch mijn antwoord veranderd naar 'ja'. Nu 3 jaar verder heb ik er geen spijt van gehad. We hebben op dit moment een super sterk team met heel veel kwaliteiten, het is mooi om te zien hoe je al die meiden ziet groeien van laatste man naar bootsman.

Best gek om er over na te denken dat de afgelopen 15 jaar elke donderdag avond en zaterdag ochtend ik te vinden ben op het clubhuis, maar ik doe het nog steeds met heel veel plezier. :)


Groetjes,

Megan


Meer artikelen