Roeiwedstrijden 2023

12-11-2023 · Vincent - Bootsman Tonijn 828
De 828 Tonijn haalt vol enthausiasme de prijs op bij de prijsuitreiking van de roeiwedstrijden in MiddelburgDe 828 Tonijn haalt vol enthausiasme de prijs op bij de prijsuitreiking van de roeiwedstrijden in Middelburg

Een paar weken geleden ben ik met mijn bak gecombineerd met een andere bak naar de roeiwedstrijden geweest.


De wedstrijden

De eerste wedstrijd hebben we met die bak geroeid. We hadden als afspraak heen gaan we rustig roeien en terug al onze kracht geven. Dat pakte goed uit en we kregen onze eerste tijd binnen van 2:30. Naar de tweede wedstrijd kwam er een andere bootsman en die zei dat die met ons wouw mee roeien omdat ze in zijn bak met maar 3 roeiers waren. Hij wilde onze boot voor de wedstrijd en zijn eigen boot voor de leuk om mee te roeien. Tweede wedstrijd ging toch iets minder goed. We hadden namelijk slechte dollen op die boot waardoor we er een paar keer uitschoten daardoor hadden we een tijd van 2:40. De derde wedstrijd hadden we de moed weer terug en gingen we er weer voor en hadden we weer een tijd van rond de 2:30. Toen werden we in een klasse geplaagd met de snelste tijd van die 3 rondes. Onze klasse was klasse 2 en vergeleken met de andere mensen in onze klasse stonden we er heel goed voor. De vierde wedstrijd we hadden weer een goede boot en daarmee hadden we een hele snelle tijd mee neergezet namelijk een 2:18 onze snelste tijd tot nu toe dus we zaten heel goed in de wedstrijd voor de 2 klasse.


de zeeuwse scouting roeiwedstrijden in middelburg

De laatste wedstrijd

Op naar de laatste wedstrijd zagen we opeens dat die bootsman die in twee boten roeide dat we bijna op de zelfde ronde moesten roeien. Of hij kon niet mee roeien met ons of hij moest heel snel mensen regelen die in zijn boot zouden roeien, want hij stond ook goed voor prijzen te pakken in de 4 klasse. Uiteindelijk had die iemand geregeld waardoor die met ons mee kon roeien. We hoefden alleen maar een snellere tijd neer te zetten dan de nummer 2 en we hadden gewonnen. We gingen de laatste wedstrijd in met het gevoel dat we dit makkelijk konden winnen. We roeien en we ronden de boei en toen gingen we onze laatste kracht geven voor die overwinning. We kwamen over de finishlijn en bij ons allemaal voelde het al goed dat we een snelle tijd hadden neergezet. We hadden aangelegd en zijn meteen naar de tijden gaan kijken. Het duurde even voor dat die op het bord kwam te staan maar uiteindelijk hadden we een 2:20 en dat was een veel snellere tijd dan de nummer 2 dus we konden de overwinning gaan vieren en de prijs mee naar huis nemen!


de zeeuwse scouting roeiwedstrijden in middelburg

Meer artikelen